Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrá práce, Jito :) R^

0 0
možnosti
Foto

Flammarion není jediným astronomem, kterého představitelé tehdejší oficiální vědy zavrhovali pro jeho nepředpojatý výzkum anomálních jevů, v té době spojovaných se spiritismem. Podobně do­padl i německý fyzik a astronom Johann Karl Friedrich Zöllner. V případě dosud neobjasněných jevů, obecně v rámci tradic označovaných za fenomén poltergeist, nám Camille Flammarion zane­chal významnou sbírku případů, která u nás vyšla roku 1924 pod názvem „Strašidelné domy“. S těmito úkazy se pozorovatelé setkávali (a dosud setkávají), kam paměť lidstva sahá. Flammarion rozhodně nepatřil k těm, kteří se nechali napálit žertéry a podvodníky, podvodům „vědomým i ne­vědomým“ věnoval dlouhou rozpravu o 50 stránkách v díle nazvaném „Neznámé síly přírodní“.

Při rozsáhlých možnostech dnešní digitální techniky, kdy je možné pořizovat videozáznam třeba i mo­bilním telefonem, exis­tuje dnes celá řada zvukových i obrazových záznamů fyzikál­ních jevů (pověrčivými lidmi dodnes považovaných za řádění a hlomození ducha), kterými se zabýval i po­pularizátor vědy a stoupenec tehdejší „vědy metapsychické“ Flammarion. Teprve ten, kdo fenomén zvaný poltergeist shlédne na vlastní oči pochopí, proč vlastně takovéto přírodní jevy lidé spojovali s nadpřirozenem a z hlediska vědeckého fundamentalismu byly (a vlastně dodnes jsou) akademic­kou obcí označovány za pouhé podvody.

Zkuste se seznámit s tím, o čem hovořil Flammarion, na autentických vieozáznamech. Pokud jste se této problematice nikdy nevěnovala, budou i Vám tyto záběry připadat neuvěřitelné. Odkaz na au­tentická videa z února letošního roku najdete zde:

http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/497365/jak-hlomozici-duch-neprestal-radit.html

1 1
možnosti

Abych se přiznal, nerad čtu ženské blogy, ale Vaše patří mezi vynikající výjimky.:-)

1 0
možnosti

R^ Děkuju, skvělý, zajímavý blog. R^

1 0
možnosti

zdravím Vás a děkuji - má Flammarion dnes narozky a ještě než jsem to sem dala vzpomněla jsem si na Vás, že třeba jím vás potěším :)

0 0
možnosti
Foto

Vynikajici clanek. Diky za nej.

S Vasimi nazory souhlasim. Tento vedec by diky jeho dobre praci nemel byt zapomenut. Koncem zivota se vsak skutecne pomatl.

2 0
možnosti

Děkuji :)

a ano, taková hodně smutná lidská tragédie a příklad toho, že i když se vědecky pracuje, když jsou špatná data, věda to není

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS