Diskuse

Věda sloužící náboženstvím k podfukům

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J76o77s92e70f 80P38o97t29r

23. 10. 2016 0:51

Asi nejlépe zdokumentovaný zázrak je zjevení v portugalské Fatimě. Příští rok to bude 100 let. Třem malým pasáčkům ovcí se vícekrát, přesně po měsících ukazovalo zjevení. Při předposledním bylo jim sděleno, že za měsíc, při posledním zjevení se stane zázrak.

Na poslední zjevení se proto dostavilo na 70 000 lidí, v pohotovosti byly světové hvězdárny a observatoře. Přesně v pravé poledne se po dešti oteplilo rozjasnilo a všech 70 000 lidí na místě a v okolí do 5 km uviděli "tančící slunce". Bylo jasně vidět jeho rychlé otáčení a duhově zbarvené paprsky,

Vědecké vysvětlení je, že se jedná o mimořádný atmosférický jev. Jen, který byl předpověděn od malých pasáčků měsíc předem.

0 0
možnosti
Foto

Zajimave je, ze Cina je, pokud vim a se nemylim, jedina vyspela civilizace, kde se obesli bez bohu a nabozenstvi. Nabozenstvi, jako zdroj etickych pravidel a moudrosti jim do jiste miry nahrazuje filosofie Konfucia. V Cine existuji male i velke mensiny, ktere uctivaji bohy a maji nabozenstvi. Vetsina Cinanu, pokud jsem to spravne pochopil, zadne bohy neuctiva ani neuctivala. Cim to je? Jsou tak chytri, realisticti?

1 0
možnosti
Foto

A zapomnel jsem predeslat, ze Vam dekuji za pekny a uzitecny clanek.

0 0
možnosti
DB

velmi dobře napsáno. A PŘESNĚ takto nás dnes klame a manipuluje naše dnešní vládnoucí vrstva. Jen na to až tak moc nepoužívá náboženství, ale ekonomii. A vztah je ten stejný...kdo neví, musí věřit a protože naprostá většina obyvatelstva o ekonomii nemá potuchu, musí věřit všemu, co se jí řekne a to se i děje.... ..bohužel.......

0 0
možnosti
JS

přesně jak píšete - ono už náš Neruda napsal - kdo nic nezná, musí všemu věřit

1 0
možnosti
Foto

No vidíte, ako náboženstvo motivovalo vynálezcov a pokrok. :-)

0 0
možnosti
DB

ano především pokrok v podvodech..a to se některým obzvláště líbí

0 0
možnosti