Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže jediné proti čemu feminismus dnes bojuje je nějaký jimi vymyšlený sexismus bílého muže a ještě se halasně staví za náboženský symbol podřadnosti ženy – burku, hidžáb a další tři pro ženy nucené pokrývky hlavy. Místo aby stál na straně žen, co bojují za svoji možnost chodit prostovlasé a být pokládány za plnoprávné lidi, stojí na straně velmi silně protiženského Islámu.

Zdroj:http://splitkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=5587407

Kde jste prisla na tyto nesmysly? Znate pokrokove zeny z muslimskych zemi ?

Sexismus je samozrejme ohavnost...

0 0
možnosti

děkuji všem za komentáře a budu se těšit, že vás třeba zaujme některý ze zde již vložených sta článků nebo třeba zítřejší

přeji všem hezký den, čas je i můj pán :-)

0 0
možnosti

J49a96n 18H88r90u49z12a

12. 10. 2016 11:45

Celkem reálný pohled kazí dvě závěrečné věty. Islám se madam nestane sekulárním. To co se nyní děje třeba v Turecku je pravý opak. A na téma žen ve vedoucí funkci a nesnášenlivosti mezi sebou je třeba si přiznat, že ženami vládnou daleko více emoce. Nenávist jde až za hrob, závist je zničující a to muže většinou neřídí. To je důvod, proč jsou ženy na vysokých postech často tak nebezpečné.

2 1
možnosti

Ano, máte pravdu - to ne Islám se nezmění, ale já píši sekularizovat - odtrhnout Islám od státu - Kamâl Atatürk na to šel tou správnou cestou

0 0
možnosti

Karma. Podpora feministek islámu je opravdu nepochopitelná. Tvrzení , že zahalování žen je jejich svobodná vůle, naznačuje, že dotyční absolutně o dané věci nic neví. Feministické hnutí se změnilo v levicové neomarxistické hnutí s odporem k západním hodnotám a svobodě jednotlivce , se snahou direktivně řídit každého podle pravidel , které mohou nastavovat pouze feministky a levicový poblouzněnci. Bohužel zrovna ti dnes sedí na důležitých postech v EU , ve vládách a místo voličů je zajímají neziskovky a levicově anarchističtí mecenáši typu Soroze.

1 0
možnosti

díky za koment a souhlas :-)

0 0
možnosti
Foto

Hezký článek, dávám zaslouženou karmu. Současný feminismus v Evropě je nátlakovou organizací, která si selektivně vybírá z celospolečenských jevů vždy pouze dopad na ženy a prezentuje ho jako genderový problém, div ne válku pohlaví. Za vším hledej peníze z grantů a projektů. Sexistické prasátečko je samo o sobě sexistické, když připouští pouze kritiku paušalizace role žen a nikoliv mužů. Hezkým příkladem je tzv. domácí násilí, které existuje napříč pohlavími, ale smí se pranýřovat jen jednosměrně, pokud míří od muže na ženu. Ani nemluvím o výchově dětí. Čekal bych od feministek řvoucích o rovnoprávnosti, že budou podporovat střídavku, ale kdepak! Pěkně výhody patriarchátu zachovat a proti nevýhodám bojovat, a jak jinak než sexisticky.

2 1
možnosti

díky za koment a opět musím napsat, že jen souhlasím :) ono bílý muž jim jaxi hubu nerozbije, tak si na něj troufnou

2 0
možnosti
Foto

Mne asi nikdo nebude podezírat z toho, že NEjsem sexuální šovinista...a přesto si myslím, že ta anticena "sexistické prasátko" je hodně o něčem jiném, než píšeš, Jito :) Nemyslím si, že "vadí" využití sexuality nebo nahoty pro reklamu obecně a ani si nemyslím, že brojí proti modelkám nebo fotomodelkám a jejich svobodné volbě zpeněžit své tělo ... je spíše o míře "vkusu" společnosti jako celku :)

4 2
možnosti

Co je mírou vkusu a kdo to určuje? Znáte to, vrah o morálce káže...Herny nevadí , hampejz nevadí, lež ve veřejnoprávních médiích a překrucování faktů nevadí , o znásilňování migranty raději neinformovat a práva žen v islámu nikoho oficiálně nezajímají, komunisti na krajích a v parlamentu nejsou problém, tak o jaké morálce to vlastně mluvíme? Nahé ženské tělo vadí? Trochu pokrytecké.

2 0
možnosti

J69o80s31e57f 27S60u36k

12. 10. 2016 8:29

volnost, rovnost, bratrství - toho by se moderní společnost měla držet. Velmi dobře jste vystihla pokřivenost současného feminismu v západních společnostech. Jednostranným pohledem se snaží společnosti cestou pozitivní diskriminace vnutit v podstatě diskriminační pravidla.

2 1
možnosti
Foto

Já bych si dovolila lehce nesouhlasit, protože to co se dnes děje, nemá s feminismem nic společného. Feminismus byl boj za stejná práva pro všechny. Současné požadavky na kvóty a další nesmysly nemají s bojem za stejná práva vůbec nic společného. Všichni bychom měli mít stejná práva, například právo na vzdělání, jenže stejné právo nutně neznamená povinnost škol přijmout stejné množství žen i mužů, znamená jen možnost žen i mužů studovat, nic víc, nic míň. Žádné kvóty, žádné zvýhodňování, chceš studovat, máš předpoklady a potřebné zázemí, přijď ke zkouškám a uvidíme. Proto bych současné šílení nenazývala feminismem, ale spíše genderovým šílenstvím. Takže feminismus není hrobařem žen, hrobařem žen je genderšílenství převlečené za feminismus.

6 0
možnosti

Možná mezi tím hranice existovaly, ale už jsou fuč.

2 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek na dané téma. Vcelku souhlasím, až na nepodstatné drobnosti, jako například, že pussy špatně překládáte. Ve skutečnosti to znamená kotě. Věřím, že to víte. Vámi použitý překlad je stejný jako kdybych byl pozván ke stolu kde se budou podávat mušle a já si to přeložil, ne jako pozvánku k jídlu, ale ke grupen sexu. Jistě pokud budu pornohercem(popřípadě současným prezidentem) bude to patřit do mého slangu. Feminismus může fungovat pouze pokud má své mantinely. Prostě musí se věnovat jen tomu k čemu byl určen. Domnívám se, že popisované nešvary jsou ve skutečnosti zneužívání Feminismu, od zamindrákovaných jedinců po levicové extrémisty. Dávám karmu za dobře popsané nešvary při zneužívání feminismu k účelům zneužívajících.

1 1
možnosti

děkuji za koment :-)

BTW : na okraj ony "dámy" skutečně neznamenají koťátko, ale to myslím taky víte, anglofilní země v tom spojeníjasnoa stačí se podívat na jejich fotky místy velmi nechutné

1 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS