Diskuse

Věčně mladý mozek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Skvělý blog! R^

Kdesi jsem slyšela přednášku o starém pánovi (tak kolem 80 let), co se naučil zcela obstojně čínsky. Stačila k tomu jen dobrá motivace - mladá žena, Číňanka. Prý to nemáme vzdávat a máme se učit v každém věku. R^:-)

2 0
možnosti
JS

děkuju :-) měla jsem kolegu výtvarníka velmi starý pán 93 let a prostě si řekl, že se musí naučit na compu bylo to v roce 1999, tak jsem ho učila a absolutně v pohodě vše pochopil a byl nadšený i z možnosti komunikovat se světem - uměl sedm jazyků a až do své smrti v nich mluvil a psal, zrovna tak jako moje babička

1 0
možnosti
Foto

Zajimave tema, zajimavy clanek.

2 0
možnosti
JS

děkuju, navazující téma článku bude o kyborzích :) asi ho sem dám ještě dnes

0 0
možnosti

Jito, opět velmi zajímavá informace. Myslím si, ale že pokud není člověk stižen nějakým mimořádným chátráním ve starším věku, je možné udržovat mozek v souladu s fyzickým stavem. Do doby než mu takříkajíc dohoří knot.....Vždycky si to, jak je třeba udržovat mozek v otáčkách uvědomím, když někde slyším mluvit herce ve vysokém věku. Je jasné, že učení textů napomáhá udržovat chod hlavy.

A díky za hodnotný blogR^ jsi fakt obdivuhodná:-)

2 0
možnosti
JS

děkuju moc :) jojo učení textů a jak píšu dole i hlavolamy, logické hádanky a i malování a kreslení! takže jsi zvolila skvěle ty pastely

2 0
možnosti
PK

P46e30t94r 71K86ř95í69ž

25. 4. 2016 15:30

Moc zajímavé čtení. Bohužel jste si k publikaci vybrala nešťastný den (víte - sprejování proti Hate Free a rakouský prezident, včetně jednoho blogu za druhým, které se tímto zabývají). K úspěšnosti článku přispívá i promyšlení data a času prezentace. Jak vidíte, blogování není žádná legrace :-)

Nicméně k článku: těch možností do budoucna, viďte. Jsem rovněž velmi zvědav, kam to povede. Zatěžování mozku zřejmě prozatím bude jedinou jistou možností. Doplním informaci od odborníka - je nutno zatěžovat mozek nikoli v tom, co znáte (tedy můžete být stále se vzdělávající odbornice, ale pro mozek je to již jen rutina), nýbrž v tom, co je pro mozek nové a obtížné a kvůli čemu musí vytvářet zcela nové struktury.

2 0
možnosti
JS

děkuju za koment a snad vás zaujmou i mé další články minulé i budoucí :) máte ve všem pravdu, ale říkám si, kdo chce tak si mé články najde, jsme na Netu od roku 1997 :) pořád začínám a končím různé srdcové a i pracovní projekty a samozřejmě politika je nejčtenejší, no sem o ní psát ani nemůžu neb by mi byl blog asi hned zrušen :)

mozek prý dobře procvičují logické hříčky a hry a řešení hlavolamů

1 0
možnosti