Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Soros, migranti, platební karty a bezbřehá pomoc

EU solící, OSN velící a Soros těžící – migrantský obchodní trojúhelník. A daňový poplatník plačící.  

 

Přirovnání místo úvodu:

Žila, byla v malém domečku se zahradou jedna opravdu dobrá žena. Milovala svět, lidi, přírodu a hlavně psy. Jednou když uviděla ztrápeného psíka, vzala si ho domů a věnovala mu svoji péči. On se uzdravil a miloval ji. V domečku bylo útulno a veselo.

Pak si k němu vzala ještě jednoho ztrápeného pejska. Také ho uzdravila a žilo se jim dobře. Byli zdraví a silní.

Léta plynula a žena si brala další a další ztrápené pejsky. Někdy si je ani nebrala, lidi je k ní prostě házeli přes plot.

Žena se snažila o všechny se postarat, dát jim jídlo, lásku. Pomalu chřadla.

Za chvíli se ji ovšem začalo nedostávat nejen sil, ale i peněz na jídlo, elektřinu, léky. Začala cítit bolesti na hrudi, v kloubech. Nemohla se uzdravit, neodpočala si, musela se věnovat psům.

Pak přišla těžká nemoc a vyhazov z práce. Do domečku plného lásky, teď už bez elektřiny vstoupil i hlad. Těch pár korun co ještě měla, nestačilo na jídlo pro nikoho z obyvatel.

Hodná paní i psi začali hubnout a smrdět. Neměla sílu na to udržovat psy, dům i sebe v čistotě.

Ze srsti chlupatých psů lezly larvy masařek. Vyhublí psi se začali vzájemně rvát. Do ran se jim dala infekce.

Část psů utvořila smečku, podhrabala se a zadávili vše v okolí.                                  

Jak paní zemřela, to se neví. Když policie vstoupila do domu, našli tam jen její ohlodané kosti. Kostry psů a pár šílených hafanů, kterým dali ránu z milosti.

 

Tady se hodí ono – cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly. Příběh jsem napsala podle skutečné události a neplatí jen pro psy, ale jak jistě tušíte v dnešní době i pro EU a migranty. Není možné uživit tolik převážně neproduktivních krků a navíc na úkor původního obyvatelstva. Nehledě na to, že cílem migrantů není v mnoha případech jen lehký život, ale může se jednat o vojáky Islámu. Ta neuvěřitelná vstřícnost OSN a EU vůči neidentifikovatelným muslimským migrantům vyvolává otázky a reálné obavy.

Samozřejmě nejen Evropa má zapnutý sebezničující mód pomáhat, ale i Kanada, kdy v situaci, když už si nemohou dovolit přijímat nové migranty, premiér Trudeau plánuje, že jich bude během tří let víc jak milion.

https://www.cbc.ca/news/politics/immigration-canada-2018-1.4371146

https://twitter.com/BillTufts/status/1066151247361859589

 

Něco faktů o pomoci převážně muslimským migrantům

Mobily pro migranty

V utečeneckém táboře Tabareybarey v západní Africe rozdělil UNHCR 2500 mobilních telefonů muslimským migrantům z Mali, aby mohli jejich prostřednictvím platit a komunikovat s rodinami.

SMS zpráva oznámí příjemcům, že jim byla poskytnuta pomoc a ti si pak mohou vybrat peníze nebo zaplatit v obchodech mobilním telefonem – jako kartou.
V letech 2016 a 2017 tam přerozdělila UNHCR celkem 1,2 miliardy USD.

Tento program agentury OSN pro uprchlíky - UHNCR funguje a dává mobily a peníze v Libanonu, Afghánistánu, Jordánsku, Somálsku, na Ukrajině, v Súdánu, v Iráku, v Egyptě, v Sýrii, v Turecku, v Bangladéši- pomáhají zhruba 45 000 muslimům - Rohinghům. https://www.unhcr.org/news/stories/2018/8/5b6c40f04/cash-assistance-gives-refugees-power-choice.html

Mobilní aplikace pro migranty-  umožní mezinárodním organizacím, neziskovkám přímý kontakt s migranty, ukazuje migrační trasy, zákony evropských zemí pro migraci, komunikaci s rodinou nebo kýmkoli.

https://www.iom.int/sites/default/files/migapp/MigApp%20Presentation_2018.pptx

 

 

Předplacené anonymní debetní platební karty

Ano, je to tak, migranti dostávají nejen mobilní telefony a peníze i anonymní předplacené debetní karty Mastercard od EU a OSN UNHCR s určitou částkou dolarů – o jakou částku se jedná, netušíme, je to asi tajné, ale málo to nebude. Navíc OSN v současnosti mocně financuje právě Evropská unie - poté, co Trump už nadstandartní podporu pro tuto organizaci odmítl.

Nyní je už jasné, kde migranti vzali na ony mobily, značkové boty a oblečení – hlavně od občanů Evropy aniž by ti o tom věděli.

Někteří lidé a média se snaží problém platebních karet bagatelizovat nebo dokonce o nich hovořit jako o Fake News, či o tom, že jsou pouze v Řecku. Ne, není to jev týkající se  Řecka a tamních migrantů a není to záležitost jen tohoto roku.

Jedná se o MasterCard Aid Network a Prepaid. Společnost MasterCard spolupracuje s řadou neziskovek a s OSN i EU při financování a reálnému rozdělování karet mezi migranty. Anonymní předplacené debetní karty jsou rozdávány v Africe, Asii a Evropě - v zemích jako Turecko, Keňa, Jemen, Nepál, Etiopie, Nigérie, Niger, Filipíny, Srbsko a Řecko a jsou platné ve všech bankomatech a obchodech, které akceptují MasterCard.
Globální organizace Mercy Corps, která se stará o jejich distribuci spolupracuje třeba i se srbským ministerstvem práce (rok 2016).

Rodiny muslimských migrantů, projíždějících Srbskem, obdržely karty o hodnotě přibližně 235 USD (210 EUR) a jednotlivci přibližně 78 USD (70 EUR). Program se v Srbsku osvědčil, tak Mercy Corbs začala rozdávat platební karty i v Řecku.

https://newsroom.mastercard.com/2016/06/20/mastercard-prepaid-debit-cards-provide-refugees-with-mobility-flexibility-and-dignity/

https://www.unhcr.org/news/stories/2018/8/5b6c40f04/cash-assistance-gives-refugees-power-choice.html

https://www.mercycorps.org.uk/

 

Od roku 2012 Mastercard ve spolupráci se Světovým potravinovým programem Organizace spojených národů -World Food Programme- rozdává převážně muslimským migrantům předplacené anonymní debetní karty.

Od začátku krize v Sýrii využilo 2,2 milionu syrských uprchlíků v Libanonu a Jordánsku tyto karty Mastercard k nákupu jídla v místních prodejnách.

2 200 000 migrantů- na měsíc zde dostávají 27 USD na osobu – to je 59 400 000 USD na měsíc. Platební karty jsou finančně podporovány: Austrálií, Kanadou, Dánskem, Evropskou komisí, Finskem, Francií, Německem, Irskem, Japonskem, Koreou, Kuvajtem, Lucemburskem, Norskem, Spojeným královstvím a Spojenými státy.

http://www1.wfp.org/mastercard

https://newsroom.mastercard.com/press-releases/wfp-launches-e-cards-for-syrian-refugees-in-lebanon-with-mastercards-support/

https://newsroom.mastercard.com/2016/06/20/mastercard-prepaid-debit-cards-provide-refugees-with-mobility-flexibility-and-dignity/

 

Speciálními migranty jsou Palestinci

Agentura OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům  -UNRWA dávala těm, co utekli ze Sýrie do Libanonu od prosince 2012 peníze a od října 2013 a doposavad dostávají platební karty – jedná se o cca 50 000 rodin Palestinců – jaká je na nich částka na osobu se neuvádí.

Dárci peněz pro Palestince jsou EU a ECHO, USA, DFID, Německo, a mnoho dalších.

Um Wissam, palestinský uprchlík z Yarmouku, si chválí nový systém. "Předtím jsme museli čekat v davu, abychom dostali naše peníze. Tímto způsobem se cítíme důstojnější, "řekl.

https://www.unrwa.org/newsroom/features/safe-and-dignified-cash-assistance-lebanon

Přemýšlím, proč muslimští migranti dostávají za útěk zaplaceno, ano někdo bude hovořit o humanitě a důstojnosti a vinit mě z bezcitnosti, ale tím se přímé anonymní peněžní financování nevysvětluje. Váleční uprchlíci – a to pouze ženy, malé děti a starci, by měli dostat jídlo, základní hygienické pomůcky a ubytování. Nic víc. Jak konflikt končí, okamžitě by se měly i ženy a děti vrátit domů – to je definice válečného uprchlíka.

 

Ve Finsku mají od roku 2015 pro migranty rovněž penězi naplněnou MasterCard náruč otevřenou -  a dostane ji každý migrant bez dokladů od imigrační služby Migri. Zde tyto karty mohou zaregistrovat do služby MONI, kde získají i digitální identitu. Systém využívá tu samou technologii jako kryptoměna  Bitcoin -  blockchain. MONI pracuje v síti MasterCard, takže platit mohou všude na světě.

Blockchain je v informatice speciální druh distribuované decentralizované databáze uchovávající neustále se rozšiřující počet záznamů, které jsou chráněny proti neoprávněnému zásahu jak z vnější strany, tak i ze strany samotných uzlů peer-to-peer sítě. Viz Wikipedie

https://reliefweb.int/report/finland/how-finland-using-blockchain-revolutionise-financial-services-refugees

https://moni.com/

O větším využití blockchain technologie pro téměř všechny migranty uvažuje následující projekt – kdy by došlo ke spojení digitální peněženky a digitálních osobních dokladů.

https://www.technologyreview.com/s/610806/inside-the-jordan-refugee-camp-that-runs-on-blockchain/

 

Na závěr Soros tatík migrantů?

V rámci Světového ekonomického fóra v Davosu se 19.1.2017 setkal Soros s generálním ředitelem společnosti MasterCard Ajay Bangou a veřejně oznámili plány na vytvoření společného podniku Humanity Ventures – který má za cíl urychlit hospodářský a sociální rozvoj zranitelných komunit po celém světě, zejména uprchlíků a migrantů.
Už v loňském září George Soros oznámil, že vyčlení 500 milionů dolarů na soukromé investice, které zlepší život migrantů. Zisková společnost Humanity Ventures je součástí této iniciativy.

V souvislosti s migrací Soros podporuje politické nátlakové skupiny a organizace jako: American Immigration Council, Casa de Maryland, Center for American Progress, Center for Constitutional Rights, Immigrant Legal Resource Center, Institute for Policy Studies, Migration Policy Institute, LatinoJustice, Immigration Policy Center, Media Matters for America, National Immigration Forum, National Immigration Law Center.

https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-and-george-soros-to-explore-private-sector-solutions-to-societal-challenges/

http://nova24tv.si/svet/foto-zdaj-je-jasno-od-kod-ilegalcem-denar-evropska-unija-jim-v-bih-posilja-kar-bancne-kartice/

https://europe.infowars.com/un-mastercard-supplying-migrants-with-prepaid-bank-cards/

http://www.europereloaded.com/soros-mastercard-join-forces-profit-immigration/

https://missioninvestors.org/resources/george-soros-founder-open-society-foundations-invests-500m-refugees

https://www.upi.com/George-Soros-Mastercard-partner-on-refugee-aid-delivery/8751484842321/

 

Z fakt plyne:

Takže muslimští migranti bez dokladů dostávají anonymní debetní platební karty MasterCard.

 

I Soros má své peníze v systému těchto MasterCard – anonymních debetních platebních karet. Nefinancuje přímo karty pro migranty, ale do tohoto podniku investoval své peníze a jistě má propočítané, že se mu mnohonásobně vrátí. Dalo by se říci –jako lidé na svých počítačích „těží“ Bitcoiny, tak jeho a dalších podnikatelů v tomto obchodu, jsou kryptoměnou migranti – obojí bude ve speciální distribuované databázi Blockchain – migranti i Bitcoiny a obojí lze proměnit na dolary či zboží. Banky a finanční firmy a lidé jako George Soros nikdy nedělají nic jen tak zadarmo.

 

Platební karty rozdává OSN prostřednictvím svých agentur a neziskovek působících v zemích kudy migranti prochází či jsou usídleni.

Jak to vypadá?

OSN se stala organizací napomáhající muslimským migrantům v cestách a k životu v Evropě. Platí ji i EU a tu platí členské státy a ty peníze berou od svých daňových poplatníků – čili migranty platí evropské obyvatelstvo – jsou tou paní se psy, kterou nakonec přemnožení hladoví hafani snědli.

 

Autor: Jita Splítková | čtvrtek 29.11.2018 10:00 | karma článku: 34,54 | přečteno: 1346x
  • Další články autora

Jita Splítková

Mariánský sloup jako zdvižený prostředníček

Tak to tu opět máme – snahy o obnovení sloupu hanby. Kdo soudný by chtěl mít v centru svého hlavního města symbol ponížení, zastrašování, utlačování, okradení, poněmčování - ale i kolaborace a lokajství? Proč neobnovovat?

17.6.2019 v 14:58 | Karma: 34,04 | Přečteno: 1703x | Společnost

Jita Splítková

Piráti, TOP09 a STAN - prostě příklad marasmu politických stran

Taková malá studie proč je politika fuj, ale proč se jí nevyhneme a o populismu stran, co křičí o populismu jiných a o nemoci naší doby – korektnosti a té jediné pravé povolené pravdě.

22.5.2019 v 9:20 | Karma: 35,64 | Přečteno: 1861x | Společnost

Jita Splítková

Katedrála a její zničení pro budoucnost

Na základě analýzy stavů věcí a faktů dedukuji, že požár Notre Dame s opravdu velkou pravděpodobností není náhoda. V článku vám tuto svoji myšlenku objasním zeširoka a z mnoha úhlů.

18.4.2019 v 16:01 | Karma: 38,52 | Přečteno: 2053x | Společnost

Jita Splítková

Nechci na západ ani na východ

Na východ, na východ, na východ... Křičelo se v minulém století. Přišel převrat a následovalo: Na západ, na západ, na západ...

21.3.2019 v 10:10 | Karma: 32,00 | Přečteno: 802x | Společnost

Jita Splítková

Tajní agenti a jejich sex mise a zmizelý novinář Peter Sweden.

Dějí se divné věci v životě, dějí se divné věci na Netu a na sociálních sítích. Všimli jste si, že zmizel novinář Peter Sweden?

19.3.2019 v 9:51 | Karma: 20,82 | Přečteno: 611x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 190
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 708x
Literátka, výtvarnice, fotografka, básnířka, popularizátorka vědy a techniky. Vyšly jí čtyři knihy - Mýty v zrcadle vědy a fantazie, Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů, Na konci kolejí, Pronajmu svět Zn. Virtuální. Měla řadu samostatných výstav po celé ČR. Od roku 1997 vydávala na Netu různé e-ziny zaměřené na sci-fi, techniku a vědu. Zelós (1997-2000), Universum (2000 - 2004), Futurologie (2003 -2009). V letech 2000- 2004 pracovala pro e-zin Neviditelný pes. Do roku 2010 publikovala vědecko-populární články snad ve všech seriózních novinách a časopisech. V současné době se převážně věnuje psaní beletrie a to sci-fi, focení a digitální grafice.

http://sciafant.blogspot.cz/

http://vasagita.blogspot.cz/