Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kladivo na mozky v rukou člověka, co není v tísni

Kdo ovlivní mozky dětí a mladých, ten má moc a zajištěnou svoji budoucnost – tak uvažují i nátlakové politické „neziskovky“. Jak se taková neziskovka pozná? Ne malá, ne velká úvaha.

 

Tavení mozků dětí

    - Podívejte, jak jsme hodní

    - Historie učitelka

Nezisková chobotnice

    - Jak se pozná divná neziskovka?

    - Fakta o Člověku v tísni a dalších „neziskovkách“

 

 

Tavení mozků dětí

 

Když sem v tom věku byl, v kterémž se lidskému rozumu

rozdíl mezi dobrým a zlým ukazovati začíná, vida já rozdílné

mezi lidmi stavy, řády, povolání, práce a předsevzetí, jímiž se

zanášejí, zdála se toho nemalá býti potřeba, abych se dobře,

k kterému bych se houfu lidí připojiti a v jakých věcech

život tráviti měl, rozmyslil.

Jan Amos Komenský Labyrint světa a ráj srdce

 

 

Podívejte, jak jsme hodní

Kdo nic nezná, musí všemu věřit, říkal Jan Neruda a měl stoprocentní pravdu. Pokud si nenastudujete všemožná fakta, neosvojíte kritické myšlení a rovněž logické myšlení, může vám kde kdo cokoliv kdykoliv nabulíkovat. Z tohoto důvodu je důležité státem garantované všestranné vzdělání pro žáky základních škol – s důrazem na samostatné a kritické myšlení. Vzdělání musí být přísně apolitické a nenáboženské – do škol nepatří žádná ideologie, ale pouze fakta přírodních věd a matematiky, historie bez ideologického balastu a v rámci hesla v zdravém těle zdravý duch i sport a dále výuka češtiny plus jednoho cizího jazyka a nepolitická, nenáboženská prostě nevtíravá morální a etická výchova, ve které dítě pochopí co je úcta k životu, starým lidem, přírodě, vlasti. Později je důležité nemít profesní klapky na očích a nezapomenout přečíst si něco z jiných oborů.

Mladý člověk vybavený kvalitním vzděláním a schopný logického myšlení si pak sám objevuje svět, politiku, filosofii a třeba i udělá hodně chyb – jenže i ty ho vedou dál. Každé mládě si musí samo vše prožít, odžít a najít, aby bylo silné. Ovšem samostatné myšlení mladých, neovlivněné něčí ideologií - to je trnem v oku těm, co oni chtějí formovat děti a adolescenty k obrazu svému, aby mysleli jen jak je potřeba, četli jen to, co mají, nenáviděli jen toho, koho jim poručí a milovali rovněž jen ty jim dané k milování a obdivu a hlavně aby vzali za svoji pouze a jen jednu správnou a korektní ideologii multikulturalismu, feminismu, neomarxismu, lásku k této EU a jejímu vedení a hlavně aby neměli vlastní mozek. Výchova ovcí je ideálem nátlakových politických organizací. Všichni svorně budou obdivovat a chtít jen milovanou Evropskou unii a její zničující politiku.

Děti a mladí bez životních zkušeností jsou velmi dobrým objektem pro názorové ovlivňování, a tak vyrazil do škol Člověk v tísni – největší politická „neziskovka“ ve východní Evropě se svým mono-pohledovým programem Jeden svět a Týdny mediálního vzdělávání a se svými klanovými novináři a odborníky, kteří samozvaně za děti a mladé lidi rozhodují, co je pravda, co smí číst, a která média a lidi mají bez rozmyslu poplivat, protože jim to řekli lidi z Člověka v tísni. Samozřejmě nejsou jediná „nezisková“ organizace, co politicky agitují ve školách – další je například Nadační fond Josefa Luxe se svým programem podpory etické výchovy – který zaštiťují členové KDU-ČSL - poslanec Mihola, europoslankyně Michaela Šojdrová. Někdo může říci, že etická výchova jest kladná věc, a že sama v předchozím textu píši o nutnosti morální a etické výchovy – ano, ale netýká se to soutěže sponzorované politiky jedné strany a Evropské unie. Na základní školy a na střední prostě politika, politici ani náboženství nepatří. Ani do školek – kam zamířil Europoslanec Zdechovský – opět KDU-ČSL.

https://www.jsns.cz/projekty/medialni-vzdelavani/tydny-medialniho-vzdelavani-2018

http://www.fondlux.cz/programy/program_etv2018_zneni.html

https://twitter.com/TomZdechovskyEP/status/969256114444488704

 

Chybou je, že neexistuje žádný, pro všechny školy závazný, národní vzdělávací program, nejsou koncepty pro výuku, kvalitní jednotné učebnice – protože start má mít každý stejný a to vše vypracované skutečnými odborníky, kterým jde pouze o vzdělanost národa a tedy o jeho budoucnost a o rozvoj dětí. Ministerstvo školství je vždy přiťuknuto nekompetentním lidem a političky na postu ministra školství byly vždy pouhou karikaturou politika. Jejich úřadování a prosazené novely ve školství - hlavně paní Valachové, to by snad mělo být i trestné, jako sabotáž vzdělání.

V programovém vakuu bez vize pak děti podle svého učí a mozky jim masírují politické nadnárodní „neziskovky“, což je velmi nežádoucí - vzhledem k nutnosti apolitického a nenáboženského vzdělání a opravdu svobodného rozvoje dětí.

Člověk v tísni píše, že na vzdělání a osvětu za rok 2016 vynaložili 60 618 000Kč. Velmi zarážející částka a alarmující částka vynakládaná na ohýbání myšlení mladých lidí a nejen jich i učitelů a rodičů.

Pak je tu Step by Step což je taková dceřiná organizace Nadace Open Society Fund Praha- čili jak sám Pánek říká Nadace Sorose – zde http://osf.cz/wp-content/uploads/2015/08/OSF_10let.pdf

Step by Step – původní název programu je Začít spolu. Jedná se o alternativní vzdělávací program, jehož realizaci zahájila Nadace OSF Praha v roce 1994 ve spolupráci s OSI NewYork a organizací Children’s Resources International ve Washingtonu. Program vychází z amerického programu Step by Step a je určen mateřským, základním a středním školám a pedagogickým fakultám. http://www.zacitspolu.eu/o-nas/sbs-cr

 

SbS školí učitele, aby vyučovali podle jejich metod. A co tato organizace propaguje – hlavně inkluzi nebo matematickou výuku podle prof. Hejného – jejich metody jsou velmi kontroverzní až pavědecké, tvářící se jako spása pro úplně všechny děti ať jsou nadané nebo mají handicap, ale výsledkem je polovzdělanost všech dětí, potlačení nadání jedinci čili mrhání inteligencí a frustrace dětí potřebujících zvláštní péči, kteří budou mít problémy se začlenit do společnosti. Bohužel i politici - jako dřívější ministryně školství Valachová, vyslyšeli příkaz zavést inkluzi do škol, což bude mít pro naše školství nedozírné následky i pro všechny zúčastněné.

http://www.zacitspolu.eu/images/files/kompletniucitel.pdf

http://www.ceskaskola.cz/2017/03/lubos-motl-hejneho-metoda-je.html

 

Historie učitelka

Není to poprvé, kdy někdo jde louskat hlavy školáků a studentů, lze najít několik historických paralel aneb Historia magistra vitae.

Dělali to masivně němečtí nacisti, dělali to velmi drasticky v padesátých letech komunisti a dělali to katolíci – ti se v našich zemích vyznamenali už po roce 1620 čili po bitvě na Bílé hoře, která byla poledním pokusem o zvrácení vývoje v Čechách. Jak dopadla, to víme, zatýkalo se, konfiskoval majetek, sekaly se české hlavy, elita národa odešla do vyhnanství, nekatoličtí věřící byli popravování nebo museli přestoupit na katolictví.   

Habsburská protireformační a rekatolizační politika způsobila jazykový a kulturní úpadek českého národa – tím že vyhnala z Českých zemí velké procento nekatolické inteligence – vzdělance, umělce a hlavně, co bylo pro národ nejbolestivější – učitele – včetně Jana Amose Komenského. Nahradili je jezuité a katoličtí duchovní – jiní vyučující nepřicházeli v úvahu, takže výchova a vzdělání další generace se neslo pouze v katolickém duchu a prohabsburském. Zanikla Karlova universita – Ferdinand III. ji spojil s jezuitskou kolejí v Klementýnu a vznikla tak katolická státní vzdělávací instituce Karlo -Ferdinandova univerzita.

Na našem území působili velmi aktivně různé řády jako misionáři – hlavně jezuité. U obyvatelstva byla kontrolována účast na mších a jejich smýšlení, udávalo se o sto šest, ale v rámci výchovy jim byly dopřány i různé katolické slavnosti, kde se hrálo divadlo, hudba a byl i ohňostroj. Habsburkové i katolické církev věděli, že nejde jen vše potlačit bičem, že i ten cukr je nutný.

 

A k čemu vedla výchova poslušných prohabsburských katolíků? Ke konci Kališníků, Jednoty bratrské a dalších nekatolíků, ke konci jedinečného reformačního procesu v českých zemích. Nastala tvrdá rekatolizace v nejen u nás, ale i v celé Římské říši. Ve městech byla násilná, protože byl zájem ze strany císaře i církve, aby proběhla v co nejkratším čase. Ono co katolíky tak pohánělo? Nebyla to jen touha po majetku, moci, nebyl to jen strach z jiného nového a i kritického myšlení lidí, byla to i pomsta za reformaci, co u nás proběhla a odstavila je od korýtek – čili pomsta za husitství, které o sto let předběhlo evropskou reformaci. Žili zde jedineční, nadaní a myslící lidé a to se neodpouští, takovým se vládně špatně, ty je třeba zlomit a jak nejlépe? Rigidním náboženstvím vtloukaným už do malých hlaviček dětí a bláboly o skvělých Habsburcích. Co to jenom připomíná? Copak to neziskovky dětem tlučou do hlav? A kdo vlastně jsou?

 

 

Nezisková chobotnice

 

Na kterouž věc mnoho a často pomýšleje a s rozumem svým pilně se radě, na tom mi se ustanovovala mysl, abych sobě takový života způsob, v kterémž by co nejméně starostí a kvaltování, co nejvíc pak pohodlí, pokoje a dobré mysli bylo, oblíbil.

Jan Amos Komenský Labyrint světa a ráj srdce

 

 

Politické humanitární a lidskoprávní neziskovky jsou pro společnost jako rakovina pro tělo – pouze pojídají jednotlivé orgány, až ho úplně pozřou.

 

Jak se pozná divná neziskovka?

Představte si následující situaci – jste šéfové tajných služeb a potřebujete nenápadně a dokonce veřejně dostávat do míst svých zájmů své lidi. Jak to uděláte? Nabízí se jedno logické a lehké řešení – prostě založíte humanitární či lidskoprávní neziskovku anebo zaplníte svými lidmi již založenou a převezmete její vedení. Jedině tak můžete vysílat své agenty do zemí, kde máte své zájmy a chcete ovlivňovat místní obyvatelstvo. Elegantní, jednoduché a vtipné v tom, že peníze na vaše akce vám bude posílat i dobrotivý občan a samozřejmě v rámci krytí musíte občas i prokázat nějakou tu humanitární činnost - záchranu dětí v Africe, léčba smrtelných nemocí jako je třeba ebola… To samé platí pro vlády- potažmo politické strany ve vládě – jak elegantně ovlivnit národ? Jak si vychovat své voliče? Jak si hlídat své zájmy doma i v cizině? Nu, prostřednictvím humanitární či lidskoprávní neziskovky.

Jak poznáte takovou neziskovku, která kryje zájmy politiků, tajné služby či dokonce už to není ani na oko neziskovka, ale drze veřejně prezentovaná skvěle organizovaná nadnárodní politická organizace? Vyměňte si na chvíli pozice s tajnými a sledujte je vy.

Sledujte, kdo je financuje, peníze a jejich množství prozradí leccos. Zjistěte si, kolik miliónů jim dává stát, kolik cizí mocnosti, kolik jiné podivné neziskovky.

Sledujte, kam jezdí, a uvědomte si, kam by měli jezdit se svojí pomocí a nejezdí tam.

Podívejte se, co mají ty země, kam jezdí za bohatství a co mají ty země, kam nejezdí, ač by měli.

Sledujte jejich politické aktivity, a koho preferují.

Sledujte, kdo je jejich VIP člen a kdo předseda a kdo je ve správní radě. Podívejte se kdo je kdo a na jejich vztahy s dalšími mocnými a médii a neziskovkami.

Opravdu pečlivě sledujte jejich činnost třeba i na sociálních sítích a nenechte se ukolébat srdceryvnými PR články o tom, jak jsou summum bonum čili nejvyšší dobro.

V neposlední řadě sledujte do jakých oblastí celé společnosti neziskovka zasahuje – pokud svým dobrem obhospodařuje skoro všechny oblasti lidské společnosti – a angažuje se nejen v cizině, ale i doma – od umění až po výuku a media, od školek až po vysoké školy, od pomoci chudým dětem s doučováním až po pomoc s manželskými problémy, daněmi, dále „pomáhá“ na školách dětem i dospělým se správnými názory, vytváří ten jediný jakoby pravdivý pohled na historii, a také záměrně definuje pomyslného nepřítele a pořádá ony pětiminutovky nenávisti vůči němu a falešně definuje přítele. Snaží se pod rouškou dobra o cenzuru a kriminalizaci jiných názorů… tak je jasné, že to není jen neziskovka, je to nadnárodní politická nátlaková organizace – až sekta, která se prorůstá státem a může připravovat - jak se říká – půdu pro evoluční převzetí moci, svými pravými vlastníky a nastolení diktatury. Ano, za maskami dobrodějů se vždy skrývali jak diktátoři, tak sadisté a svět jim to nikdy neprohlédl a ti co prohlédli, ti prostě zmizeli bradou vzhůru pod zemí. A vždy na to jdou stejně – tváří se jako dobro pro celé lidstvo, snaží se ovlivnit mládež a ovládat nějak handicapované lidi, kteří pro ně z lásky a dobrovolně budou dělat špinavou práci.

Nakonec – hlavně neposílejte peníze humanitárním a lidskoprávním neziskovkám – pomáhejte přímo lidem, psům, kočkám, přírodě… ti to potřebují, politické strany, tajné služby a lidé bažící po převzetí moci, mají peněz dost.

https://zpravy.idnes.cz/lekari-bez-hranic-afrika-leky-charita-neziskova-organizace-pa4-/zahranicni.aspx?c=A180621_101052_zahranicni_linv

 

 

Fakta o Člověku v tísni a dalších „neziskovkách“

Vraťme se k Člověku v tísni, který vstupuje do škol a nahrazuje veřejnou výuku tou svojí, za 60 618 000Kč a stát nečině přihlíží, ba je i financuje. Podle všech znaků se jedná o nadnárodní politickou nátlakovou organizaci – ovšem vedení se jeví jako místní klan. O čistou humanitární organizaci se v žádném případě nejedná už ze samotné definice humanitární a rozvojové pomoci a ani nesplňuje čtyři základní principy, jimiž se řídí humanitární intervence  - viz :

Humanitární pomoc je pomoc poskytovaná typicky v důsledku humanitárních krizí. Reaguje na momentální nerovnováhu v oblasti základních potřeb pro život a je poskytována jen po dobu, kdy je daná země či oblast neschopná fungovat samostatně. Typickým příkladem jsou přírodní katastrofy (povodně, požáry, zemětřesení,...) a válečné konflikty. https://cs.wikipedia.org/wiki/Humanit%C3%A1rn%C3%AD_pomoc

https://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/rozvojova_spoluprace/humanitarni_pomoc/prirucka_WFP_pro_nevladni_organizace/zakladni_prehled_humanitarni_pomoci.html

·        lidskost: zásadním cílem HP je záchrana životů a snížení utrpení lidí;

·        nestrannost: HP se poskytuje výhradně na základě identifikovaných potřeb, bez rozlišování mezi příjemci podle jiných kritérií;

·        neutralita: v ozbrojených či jiných konfliktech se pomoc nepřiklání k žádné ze sporných stran;

·        nezávislost: cíle pomoci nejsou pod vlivem politických, ekonomických ani jiných zájmů dárce ani příjemce.

 

Nadnárodnost dokazují finanční toky:

V roce 2016 Člověk v tísni obdržel peníze od těchto subjektů:

Zahraniční státní rozpočty 618.601.000,

EU - Evropská komise a delegace EU 523.252.000 Kč,

Agentury OSN 171.964.000 Kč,

Státní rozpočet 146.940.000 Kč,

dary 104.748.000 Kč,

nadace a nevládní organizace 74.457.000 Kč,

místní rozpočty 44.623.000 Kč,

Operační programy 23.859.000 Kč.

Americká organizace National Endowment for Democracy (NED) 19 216 000Kč

Charles Stewart Mott Foundation 21 251 000Kč

Tato organizace mimo USA poskytuje peníze ve velmi omezené míře https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Stewart_Mott_Foundation

A jak si korporace Mott prostřednictvím svých neziskovek zajišťují vliv v jiných firmách https://www.nytimes.com/2008/05/29/business/29sugarside.html?_r=0

 

Dárce mnoha milionů si je investuje s určitým cílem a málokdy dárce za svůj dar nic nečeká.

 

 

Že se jedná o politickou organizaci, je dokázáno jejími aktivitami.

Člověk v tísni je politickou a ve své podstatě i nátlakovou organizací – toto je jasné už z jejich výročních zpráv stačí si dát práci a pročíst si aspoň tu za rok 2016 https://www.clovekvtisni.cz/media/publications/757/file/1498836816-cvt-vz2016-navigace-lg-3.pdf

 

Žádná opravdu humanitární organizace se ve své domovské ani v jiných zemích, neúčastní na politickém dění a na jeho ovlivňování.  Jejich aktivity například v Bělorusku, na Ukrajině i Kubě a v dalších zemích jsou ryze politické  – zde přímo jimi dané důkazy pro Kubu:

https://ona.idnes.cz/jak-se-stat-tajnou-agentkou-pres-inzerat-jako-pavla-holcova-p4n-/spolecnost.aspx?c=A080820_103205_ona_ony_jup

 

V roce 2006 organizace začala podporovat projekt na podporu hnutí Kubánských nezávislých knihoven. Uspořádala několik bytových seminářů na Kubě a zprostředkovala důležité kontakty pro kubánské disidenty. Je členem Europe –Cuba NGO Network, což je síť neziskových organizací zaměřených na Kubu. Začala vydávat anglicko-španělský bulletin Cuba Europe Dialogues. http://cubalog.eu/

 citace z  https://is.muni.cz/th/v196o/Koprova_magisterska_prace.pdf

 

https://www.clovekvtisni.cz/co-delame/lidska-prava-ve-svete/prima-pomoc-politicky-perzekvovanym/svobodne-cestovani-po-kubansku-147gp

 

Pro Venezuelu také nemají žádnou humanitární pomoc - cituji:

Prostor, v němž může občanská společnost ve Venezuele provozovat své aktivity, se neustále zužuje. Člověk v tísni bude i v této kritické situaci podporovat místní iniciativy a organizace…

https://www.hedvabnastezka.cz/zeme/amerika/venezuela/32974-venezuele-hrozi-stupnovani-nasili-lidem-chybi-zakladni-potraviny-i-leky-protesty-proti-neunosne-situaci-jsou-brutalne-potlacovany/

 

 

Dále žádné humanitární organizace nedistribuují a nepodporují tvorbu dokumentárních filmů natož politicky čistě jednostranně zaměřených, bez vyjádření druhé strany. Jejich úlohou není měnit svět, ale pomáhat pouze humanitárně a rovněž úlohou humanitární organizace není vydávání propagačních politických materiálů – například příručky pro novináře, jak mají psát o nějakém tématu.

Promítáme filmy, které mění svět. Příběhy skutečných lidí vzbuzují u mnohých festivalových diváků a divaček touhu poskytnout pomoc či vyjádřit podporu. Proto se Jeden svět zaměřil na tzv. filmy se sociálním dopadem.

Jejich příručka pro novináře –  Jak psát o migraci. https://www.clovekvtisni.cz/media/publications/674/file/1482421626-prirucka-mlg-5.pdf

 

Humanitární organizace nepůsobí na státních školách – nepořádají pro učitele kurzy a pro děti volby nanečisto – viz několik citací z https://www.clovekvtisni.cz/media/publications/757/file/1498836816-cvt-vz2016-navigace-lg-3.pdf

Na našich kurzech získávají pedagogové dovednosti a kompetence potřebné k úspěšnému zvládání společného vzdělávání v praxi. Kurzy se zaměřují na práci s emocemi, na principy respektující, nezraňující a partnerské komunikace. Učíme je pracovat s různorodým kolektivem žáků…

ZAHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍ POLITIKY V rámci projektu Global Schools vznikla Analýza vzdělávací politiky České republiky ve vztahu k výchově ke globálnímu občanství a základnímu vzdělávání

Novinkou roku 2016 je soutěž Hledá se LEADr. V ní chceme aktivní mladé lidi motivovat, aby v budoucnu vstoupili do místní politiky.

Na podzim jsme už pošesté pořádali studentské volby. Před řádnými volbami do krajských zastupitelstev tak volili středoškoláci „nanečisto“ politické strany, hnutí a koalice, které kandidovaly v jejich kraji. Svůj hlas odevzdalo 31 867 studentů z 254 škol.

Pro vyučující jsme připravili metodické materiály a dokumentární filmy s tématem voleb, které mohli využít ve výuce

 

 

Je politickou nátlakovou organizací zřejmě spolupracující, jak s naší vládou, tak s vedením EU a úředníky v USA a různými lobbystickými subjekty jako Open society Sorose.

https://legacy.blisty.cz/art/45794.html

https://legacy.blisty.cz/art/15651.html

https://legacy.blisty.cz/art/11987.html

 

Zaměstnanci a milci

Zaměstnanci mají mnohdy naivně levicové spíš neomarxistické smýšlení ovšem jako celá organizace se zálibou v názorovém totalitářství a denunciaci a ostrakizaci názorových oponentů. Že se jedná i o místní klan, dokazují například propojení VIP pracovníků Člověka v tísni s jejich novináři

https://www.jsns.cz/projekty/medialni-vzdelavani/tydny-medialniho-vzdelavani-2018/novinari-a-medialni-odbornici

 

Kristýna Taberyová předsedkyně správní rady Člověka v tísni, je poradkyní generálního ředitele České televize a spolupracuje s Nadačním fondem Josefa Luxe. Matka Erika Taberyho, pro ČvT přednášejícího novináře, který byl člen správní rady Sorosovy Nadace Open Society Fund Praha.

https://rejstrik.penize.cz/25755277-clovek-v-tisni-o-p-s

http://www.fondlux.cz/programy/ca2007_cely_clanek.html

https://rejstrik.penize.cz/47611804-nadace-open-society-fund-praha

 

Šimon Pánek – ředitel Člověka v tísni

https://rejstrik.penize.cz/25755277-clovek-v-tisni-o-p-s

https://rejstrik.penize.cz/simon-panek

Open society fund Praha – Sorosova nadace a Šimon Pánek byl předsedou její správní rady 1999 -2006

http://osf.cz/wp-content/uploads/2015/08/OSF_10let.pdf

http://osf.cz/wp-content/uploads/2015/03/OSF_VZ_2005.pdf

https://www.facebook.com/zpravy3/videos/1839706536326728/

https://rejstrik.penize.cz/47611804-nadace-open-society-fund-praha

http://www.nasipolitici.cz/cs/regionalni-projekty/i30-osf-fond-otakara-motejla-nejvetsi-cesky-fond-proti-korupci

Ing. Jan Kamenický finanční ředitel Člověka v Tísni – spolupracuje s vládou a Nadací rozvoje občanské společnosti.

https://www.nros.cz/people/ing-jan-kamenicky/

http://slideplayer.cz/slide/1895860/

http://www.annojck.cz/anno/prihlaska-anno-jck/prezentace-jan-kamenicky-clen-rady-vlady-pro-nno-a-financni-reditel-clovek-v-tisni

http://psych.upol.cz/clovek-v-tisni-o-p-s/

 

NROS financována i Sorosem – zmínka v knize:

Koncept občanské společnosti: Nepřítel svobodného občana?

Od autorů: Ladislav Jakl, Miroslav Novák, Michal Semín, Vladimír Železný, Václav Klaus, Hynek Fajmon, Jefim Fištejn, Miroslav Ševčík, a kol.

https://books.google.cz/books?id=RZblBgAAQBAJ&pg=PT36&lpg=PT36&dq=Nadace+Rozvoje+Ob%C4%8Dansk%C3%A9+Spole%C4%8Dnosti+soros&source=bl&ots=GDCTGhkGZM&sig=DDhhJtJ1G51widmJc917o_tfx_4&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwjxtaTMo-XbAhUGb1AKHUL8BzAQ6AEIQjAC#v=onepage&q=Nadace%20Rozvoje%20Ob%C4%8Dansk%C3%A9%20Spole%C4%8Dnosti%20soros&f=false

Zmínka v článku https://www.respekt.cz/tydenik/1999/51/priloha-vychazi-za-laskave-podpory-nros-a-open-society-fund-praha

 

 

Politické mono-pohledy ČvT na svět

 - Jsou pouze pro EU

https://www.clovekvtisni.cz/co-delame/lidska-prava-ve-svete/festival-jeden-svet-zacina-v-bruselu-v-sidle-evropske-unie-otevre-zasadni-lidskopravni-temata-5016gp

 - je součástí EU klanu a penězotoku

https://www.clovekvtisni.cz/co-delame/humanitarni-a-rozvojova-pomoc/iniciativa-eu-aid-volunteers-4137gp

 

V roce 1995 pomoc jen zemím kde je Islám https://www.clovekvtisni.cz/media/publications/742/file/vyrocni-zprava-1995.pdf

 

Autor: Jita Splítková | pátek 29.6.2018 10:02 | karma článku: 35,32 | přečteno: 2315x
  • Další články autora

Jita Splítková

Mariánský sloup jako zdvižený prostředníček

Tak to tu opět máme – snahy o obnovení sloupu hanby. Kdo soudný by chtěl mít v centru svého hlavního města symbol ponížení, zastrašování, utlačování, okradení, poněmčování - ale i kolaborace a lokajství? Proč neobnovovat?

17.6.2019 v 14:58 | Karma: 34,04 | Přečteno: 1703x | Společnost

Jita Splítková

Piráti, TOP09 a STAN - prostě příklad marasmu politických stran

Taková malá studie proč je politika fuj, ale proč se jí nevyhneme a o populismu stran, co křičí o populismu jiných a o nemoci naší doby – korektnosti a té jediné pravé povolené pravdě.

22.5.2019 v 9:20 | Karma: 35,64 | Přečteno: 1861x | Společnost

Jita Splítková

Katedrála a její zničení pro budoucnost

Na základě analýzy stavů věcí a faktů dedukuji, že požár Notre Dame s opravdu velkou pravděpodobností není náhoda. V článku vám tuto svoji myšlenku objasním zeširoka a z mnoha úhlů.

18.4.2019 v 16:01 | Karma: 38,52 | Přečteno: 2052x | Společnost

Jita Splítková

Nechci na západ ani na východ

Na východ, na východ, na východ... Křičelo se v minulém století. Přišel převrat a následovalo: Na západ, na západ, na západ...

21.3.2019 v 10:10 | Karma: 32,00 | Přečteno: 802x | Společnost

Jita Splítková

Tajní agenti a jejich sex mise a zmizelý novinář Peter Sweden.

Dějí se divné věci v životě, dějí se divné věci na Netu a na sociálních sítích. Všimli jste si, že zmizel novinář Peter Sweden?

19.3.2019 v 9:51 | Karma: 20,82 | Přečteno: 611x | Společnost

Jita Splítková

Soros, migranti, platební karty a bezbřehá pomoc

EU solící, OSN velící a Soros těžící – migrantský obchodní trojúhelník. A daňový poplatník plačící.

29.11.2018 v 10:00 | Karma: 34,54 | Přečteno: 1346x | Společnost

Jita Splítková

Feministky vymknuté z kuchyní šílí

Šílí nejen feministky i neinformovaní a placení a hlupáci. Proč? Oč se jedná? O ratifikaci Istanbulské úmluvy. Pokud by ji parlament ratifikoval, dopustil by se skoro vlastizrady. Nejsou to silná slova? Ne. Předkládám důkaz.

24.10.2018 v 13:59 | Karma: 43,18 | Přečteno: 3267x | Společnost

Jita Splítková

Manželství už jen svazek dvou lidí -Ano? Ne!

Manželství dvou lidí? Ne. Ano, jsme rozmanití a různí a to s sebou přináší, že prostě nemůže mít každý všechno, nač se umane.

19.10.2018 v 11:31 | Karma: 39,32 | Přečteno: 1784x | Společnost

Jita Splítková

Ó ta slova!

Slova milá, slova slušná, slova bojovná, slova sprostá – vše jsou jen slova a jejich volba není někdy náhodná. Třeba nevinné slovo kráva...

16.10.2018 v 14:47 | Karma: 15,37 | Přečteno: 396x | Společnost

Jita Splítková

Jsi starej, jsi mladej – od voleb padej!

Vždy před volbami zaznamenávám takovou podivnou věc – rozdmýchávání generační nenávisti. Mladí by chtěli zakázat jít volit penzistům, aby jim údajně svojí volbou nezničili život. Staří občas chtějí, aby bylo volební právo

5.10.2018 v 13:00 | Karma: 16,56 | Přečteno: 518x | Společnost

Jita Splítková

Evropa – území obchodujících států.

Jako jednotlivci mi mohou být některé státy sympatické a jiné se mi mohou až hnusit. Na státní úrovni by neměly být absolutně žádné emoce, o tom psal už George Washington.

26.9.2018 v 14:31 | Karma: 19,95 | Přečteno: 392x | Společnost

Jita Splítková

Skutečné lidství a skutečná hrdinka

V současné době tady kdejaký sobec a darmožrout vyřvává, jak je nutné přivézt do země mladé mohamedány a všichni křiklouni se cítí být dobroději, něčím lepším či dokonce hrdiny. Nejsou, ale vím o jedné výjimečné ženě.

24.9.2018 v 14:16 | Karma: 34,23 | Přečteno: 1119x | Společnost

Jita Splítková

Bouře ve sklenici vody nebo?

Včera jsem četla v Lidovkách článek paní MUDr. PhDr. Taťjany Horákové, CSc. – velmi solidní článek. Text byl docela rychle stažen a najednou tu máme podivný hon na čarodějnice.

20.9.2018 v 18:46 | Karma: 26,48 | Přečteno: 2367x | Společnost

Jita Splítková

Nenechat neznámé mladíky přijíti sem

Syrští mladíci – údajní sirotci a hned tolik vřeštění, ale není vše podivné? Pár důvodů proč sem v žádném případě tyto siroty nevozit neb mohlo by jít o dětské vojáky, ale poslat peníze přímo do Sýrie.

18.9.2018 v 12:13 | Karma: 43,05 | Přečteno: 2299x | Společnost

Jita Splítková

Ženštiny ženám

Jsou věci, co mi opravdu rozum nebere. Jednou z nich je chování feministek, těch bytostí s vagínou i bez.

11.9.2018 v 14:33 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1099x | Společnost

Jita Splítková

Udávají, tedy jsou

Novou módou na sociálních sítích je veřejné chlubení se udáváním. Pyšní se tím mladé slečny i staré slečny, dámy, mladí muži a staří pánové, známá jména i neznámá.

10.9.2018 v 9:47 | Karma: 32,11 | Přečteno: 1016x | Společnost

Jita Splítková

Tragikomický hrdina Babčenko.

Arkadij Babčenko – jméno vysloužilého vojáka, o kterém se budou točit hořké komedie, jako o tom co z mrtvých vstal.

5.6.2018 v 13:07 | Karma: 22,98 | Přečteno: 820x | Společnost

Jita Splítková

Něco tady smrdí

Vražda dvou lidí. Dvou mladých lidí, kteří měli mít brzo svatbu. Koho by to nechytlo za srdce. Komu by ho nesevřel smutek jako ledová pěst. Ano, je mi velmi líto mladých životů. Ovšem, když nastupují city, občas logika ustupuje.

3.3.2018 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 4469x | Společnost

Jita Splítková

Hledala počítačové brouky

Do pomyslné počítačové síně slávy patří mnoho osobností, jednou z nich je Grace Murray Hopper - matematička a programátorka.

25.2.2018 v 10:15 | Karma: 15,91 | Přečteno: 401x | Diskuse| Věda

Jita Splítková

Kde se vzal, tu se vzal

Malíř Hieronymus Bosch vlastní všechny atributy tajemné a pozoruhodné osobnosti a jeho dílo je plné otazníků.

23.2.2018 v 10:10 | Karma: 24,61 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 190
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 708x
Literátka, výtvarnice, fotografka, básnířka, popularizátorka vědy a techniky. Vyšly jí čtyři knihy - Mýty v zrcadle vědy a fantazie, Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů, Na konci kolejí, Pronajmu svět Zn. Virtuální. Měla řadu samostatných výstav po celé ČR. Od roku 1997 vydávala na Netu různé e-ziny zaměřené na sci-fi, techniku a vědu. Zelós (1997-2000), Universum (2000 - 2004), Futurologie (2003 -2009). V letech 2000- 2004 pracovala pro e-zin Neviditelný pes. Do roku 2010 publikovala vědecko-populární články snad ve všech seriózních novinách a časopisech. V současné době se převážně věnuje psaní beletrie a to sci-fi, focení a digitální grafice.

http://sciafant.blogspot.cz/

http://vasagita.blogspot.cz/