Dětský sloh o Zemanovi a Babišovi anebo promyšlený předvolební boj?

Sociální sítě zahltil obrázek stránky ze sešitu prý žáka páté třídy. Je na něm velmi neumným písmen napsáno několik vět, které působí, jakoby je psal někdo pod vlivem.

 

V pátek na mne na všech sociálních sítích celý den jukal tento obrázek. Nejdříve jsem si přečetla text a říkám si: „hmm fake ,“ a vypustila jsem to z hlavy. Každý se přeci nějak baví. To je osobí věc, co na sociálních sítích lidi sdílí a čemu věří. Ovšem když ten obrázek vidíte pořád a pořád a všude a chopil se toho i bulvár, tak vám to nedá a jdete si o tom něco zjistit.

Takže první  a zásadní informace : Obrázek dala na Facebook Tereza Cáchová https://www.facebook.com/tereza.cachova?ref=br_rs

 

 

Text údajně psal 11 letý kluk z páté třídy paní učitelky Terezy Cáchové, která učí Angličtinu v Bráně jazyků http://www.branajazyku.cz/ucitelsky-sbor. Písmo svědčí spíš tak o sedmi, osmiletém dítěti. Sloh působí, jakoby malému dítku věty diktoval opilý dospělák nebo dospělák, co se pokouší myslet jako nepříliš nadané dítě.

Zde v odkazech je vidět, že žák pátého ročníku má již být na vyšší slovní, gramatické a stylistické úrovni, než je onen sloh – diktát. To ovšem ví, každý, kdo doma má nebo zná páťáky.

Doporučená literatura pro 5. Ročník http://www.pedacademy.cz/vzdelavaci-program/literatura-pro45

Test - Český jazyk 5. třída https://zpravy.idnes.cz/Soutez_test.aspx?id=107

 

O tom, že se jedná o fake by svědčil i rozpor mezi stylistikou a neuvěřitelnými chybami opravenými tužkou na jedné straně a skvělou znalostí politických reálií na straně druhé  – Babišův výrok: „Sorry jako.“ Znalost kauzy Čapí hnízdo a hlavně znalost prezidentova výroku ono v „žákově“ textu vzpomínané „Bablbam, které pronesl před třemi roky. Kdo o tom ví? O politické dění se velmi zajímám, ale co Bablbam znamená, mě poučil až pohotový bulvár. Je možné, aby se o to zajímalo a pamatovalo si to, dle publikovaného textu nepříliš nadané dítě?

Bulvár dále píše - cituji: Zatímco žačky psaly příběh o psovi a jeho novém domově, chlapec se věnoval vrcholné politice. Vzniklo tak pojednání, které učitelka ocenila jedničkou. I když sama přiznává, že vzhledem k obsaženým chybám by za normálních okolností udělila trojku. Jen v tomto případě podle ní obsah předčil formu.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/464145/babis-strcil-zemana-do-vltavy-lakali-ho-alkoholem-diktat-zaka-hybe-ceskem.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Takže podle paní učitelky je možné psát s chybami a dostat jedničku, pokud se píše to správné ideologické pojednání. Opět zvláštní přístup a myslím si, že na prestižní jazykové škole asi nemístné klasifikovaní. Aspoň doufám, že nemístné.  A tak se nabízí myšlenka: Nadiktovala učitelka sloh-diktát třeba svému osmiletému synovi? A nejedná se tedy o autentický „žertík“ v učivu slabšího, ovšem politicky uvědomělého hocha, ale o velmi promyšlený a důmyslný začátek taškařic, co patří k předvolebnímu boji o post prezidenta?

 

Říkám si, co kdyby někde nějaký malý hoch napsal něco vtipného na Havla či jiné TOP09 modly? Bylo by to za jedna, i kdyby mu pravopis a stylistika nic neříkaly? Kdo ví.

Jediné co vím, politika a i náboženství do základních škol nepatří!

 

 

 

 

 

Autor: Jita Splítková | sobota 22.4.2017 10:20 | karma článku: 44,72 | přečteno: 7264x