Chlap neporodí a neporodí, kdyby se hlupáci celého světa na hlavu stavěli

2. 02. 2017 13:11:47
A proč vlastně existují dvě pohlaví? Ano, proč jsou samičky a samečci, kteří si skutečně nemohou vyměnit své role a poslání na světě? Proč jsou holky a kluci jiní a nejsou stejní? A co na to brambory?

Těhotný muž, muž porodil... hlásají novinové titulky. Oslovujte těhotné jen jako těhotný člověk... Svatá prostoto, co to je? Hovadiny! Příroda obdařila savce, do kterých patří i člověk, dvěma pohlavími – samičkou s vaječníky, dělohou, mléčnými žlázami a samečkem se spermiemi. Samičky vajíčko je oplodněno samečkovými spermiemi a v samičce v její děloze začne růst plod. Je to tak u psa, kočky, prasete i člověka. Chlap prostě otěhotnět a rodit skutečně nemůže, i kdyby si to přálo sebevíc mimoňů, nemá vaječníky ani dělohu, má prostatu. Otěhotní vždy jen žena a rodí vždy jen žena a kojí také žena. Úloha muže v cyklu reprodukce rodu je nejen ono početí, ale zajišťovací a chránící.

Samičky a samečci jsou v přírodě pro zachování svého rodu. S tím taky nikdo nic nenadělá. Ano, žena je přírodou určená k tomu být matka. Než začnete někteří ječet, připomínám slovo „přírodou“. Naše společnost chápe, že ne každá žena může být máma, že prostě někdy to nejde a společnost chápe i to, že některé ženy prostě děti nechtějí. V naší společnosti je to jejich svobodná volba, ale třeba v Islámu nebo na úrovni přírody a lidstva, je tedy na světě žena jen s jediným cílem – pokračování rodu.

Takže jaká je odpověď na otázku: Proč vlastně ta dvě pohlaví v přírodě existují? Jedno a dosti zásadní vysvětlení je v mutacích.

Bezpohlavní tvorové mají jednu matku, jednu babičku, jednu prababičku ... až k pramatce "Evě". Mezi těmito organismy je neustále předávána stejná genetická informace a tím pádem, když dojde k nějaké změně v DNA (a takovéto změny nejsou žádný zázrak), je tato změna automaticky delegována na všechny další potomkyně - takto se může šířit zhoubná, nebezpečná mutace a jelikož není genů, které by tuto mutaci opravily, tak dojde k postupnému zdegenerování takovýchto bezpohlavních organismů a k jejich vyhynutí. Jako ilustrační příklad mohou sloužit brambory. Ano hloupé brambory, ovšem chutné.

V polovině 19. Století postihl Irsko hladomor. V roce 1845 zde napadla bramborová sněť jejich hlavní obživu - brambory. Do pěti let zemřelo milión a půl Irů. Parazit na rozdíl od brambor je většinou pohlavní a během života jedné generace svého hostitele projde několika generacemi a tak se vyvíjí rychleji než brambory. Ty byly ještě v nevýhodě, protože v této době byl každý evropský brambor dcerou brambor, které byly jednou, či dvakrát přivezeny před třemi sty lety z Nového světa. Takže jednotný genový základ vedl k zlikvidování jejich úrody a hladomoru. Dnes, aby se zabránilo takovému šíření choroby, se v intervalu několika let vyšlechťují brambory s novou řadou genů.

Pohlavnost se tedy skutečně vyplácí. U pohlavních tvorů se případná mutace nepředává celé generaci potomků, ale jen některým jedincům, čímž nemůže dojít k degeneraci celého rodu a jeho vyhynutí. Genetická výbava potomstva pochází z více než jedné rodové linie, takže každá generace a každý jedinec obsahuje genetické informace různých předků čili nejenom jedné pramatky, ale počet předků se s každou generací zdvojnásobuje a tím je každý jedinec výjimečný a ne jako brambora, která je jedna jako druhá, i když na pohled mají každá jiný bramboroidní tvar a třeba i obsah škrobu. Úkolem pohlavnosti - sexu je přeskupování dědičné informace a vytváření originálních jedinců. Příroda to tak vymyslela a ať má někdo sebevětší vztek, že jsme ženy a muži, je to pro zachování rodu to nejlepší, co může být.

Dokázali jsme si nutnost pohlaví.

Žena a muž jsou z důvodů zachování lidstva rozdílní svojí úlohou v reprodukčním cyklu a od toho se odvíjí například rozdílnost v mozcích. Chlap vám neporodí, kdyby se snažil sebevíc a ženská, vzhledem k uspořádání svého organismu, nedokáže bez zdravotních následků kamení lámat a na hřbetě nosit. Jsou jednou dané určité role.

Prostě ženská je ženská a mužskej je mužskej a přes to nejede vlak! Na druhou stranu, i chlap má právo plakat a ženská může být cynická sadistka, ale to je o něčem jiném.

Popírání rozdílnosti pohlaví v dispozičním smyslu, jak to činí některé feministky, je holou hloupostí, jako vymýšlení si desítek pohlaví. Jsou jen dvě. Nechtít stejnost, ale rovnost, rovnoprávnost, jsme živí tvoři, kteří mají stejné tužby, radosti, bolesti! Příroda není zlomyslná a nic nemyslí ve zlém, ba naopak a skutečných problémů je ve světě mnohem víc a skutečně závažných - ty profesionální feministky ani nikdo jiný "profesionální" neziskový neřeší - hlad, války, islámský fundamentalismus, islámský terorismus, vybíjení zvířat, drancování oceánů, pálení pralesů ... Důležitější je, aby každý věřil, že chlap rodí a vousatý chlap je zpěvačka ...

Autor: Jita Splítková | čtvrtek 2.2.2017 13:11 | karma článku: 39.43 | přečteno: 1989x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 9.74 | Přečteno: 89 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 170 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 29.83 | Přečteno: 549 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 569 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 244 | Diskuse
Počet článků 189 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 706

Literátka, výtvarnice, fotografka, básnířka, popularizátorka vědy a techniky. Vyšly jí čtyři knihy - Mýty v zrcadle vědy a fantazie, Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů, Na konci kolejí, Pronajmu svět Zn. Virtuální. Měla řadu samostatných výstav po celé ČR. Od roku 1997 vydávala na Netu různé e-ziny zaměřené na sci-fi, techniku a vědu. Zelós (1997-2000), Universum (2000 - 2004), Futurologie (2003 -2009). V letech 2000- 2004 pracovala pro e-zin Neviditelný pes. Do roku 2010 publikovala vědecko-populární články snad ve všech seriózních novinách a časopisech. V současné době se převážně věnuje psaní beletrie a to sci-fi, focení a digitální grafice.

http://sciafant.blogspot.cz/

http://vasagita.blogspot.cz/

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...