Žena, co existuje mimo sociální sítě.

Viděli jste polský film Sexmise? Vypráví o světě, kde žijí jen ženy a ženy předělaly dějiny ku obrazu svému – čili Einstein podle nich byla žena. Nu a dnes po světě chodí člověk, co má mozek jako Einstein a je to skutečně žena.

 

Jmenuje se Sabrina Gonzalez Pasterski - absolventka Massachusetts Institute of Technology a Harvardu. Na MITu začala studovat už ve 14 letech a dnes ve svých dvaadvaceti letech dokončuje Ph.D. na Harvardu a má před sebou neomezené možnosti.

Přijetí na MIT v tak nízkém věku svědčí o její výjimečnosti a profesoři Allen Haggerty a Earll Murman ji bez váhání doporučili ke studiu po zhlédnutí videa, kde ukazuje, jak si sestrojila své letadlo.

 

 

 

Chtěla by se věnovat výzkumu černých děr, prostoročasu, vysvětlení gravitace prostřednictvím kvantové mechaniky.

Bylo by hezké, kdyby se jí podařilo definovat kvantovou teorii gravitace a spojit tak kvantovou mechaniku a obecnou teorii relativity a svoji teorii podložit pozorováními. Je to velký úkol pro dnešní fyziky. Navázala by tím přímo na již zmiňovaného Einsteina a změnila by naše chápání vesmíru.

 

Sabrina by se ihned mohla stát další postavou ze seriálu The Big Bang Theory  ani  Sheldon Cooper by na ni neměl. Studijní úspěchy má velkolepé, dosahuje maximálních počtů bodů. Získává jeden prestižní grant za druhým. Největší světové kapacity v oblasti fyziky na mladou fyzičku pějí jen a jen chválu. Jeff Bezos, zakladatel Amazonu a šéf úspěšné firmy Blue Origin by Sabrinu velmi rád uvítal ve svém výzkumném týmu. Je to prostě skutečná osobnost a genius. Pokud by se ji podařilo splnit si své pracovní sny, byl by svět fyziky v poznání světa zas o hodně dál.

 

Více se o ní můžete dozvědět na jejím webu http://physicsgirl.com/. Na sociálních sítích ji nehledejte, bylo by to marné, protože na žádné není. Je to prostě geniální dívka.

 

„Když jste unaveni tak spíte - a když ne, tak jste fyzici“ - Sabrina Pasterski

 

 

Autor: Jita Splítková | středa 20.1.2016 16:21 | karma článku: 23,05 | přečteno: 1451x